Geen wachttijd, je kunt snel terecht.
Geen wachttijd, je kunt snel terecht.
Een likdoorn kan flink pijn doen en je dagelijkse activiteiten belemmeren. Dit kleine, maar hardnekkige eeltplekje ontstaat door constante druk of wrijving en kan zonder behandeling steeds pijnlijker worden. Gelukkig is er een effectieve oplossing!
Jouw voeten verdienen het allerbeste.
Likdoorns ontstaan door langdurige druk en wrijving op een specifieke plek van de voet. Dit zorgt ervoor dat de huid zich verdikt en een harde kern vormt, die diep in de huid kan drukken en pijn veroorzaakt.
Te krappe of juist te ruime schoenen kunnen extra wrijving veroorzaken.
Vooral zonder de juiste ondersteuning kan dit likdoorns verergeren.
Naarmate je ouder wordt, neemt de natuurlijke vetlaag onder je voeten af waardoor er sneller drukplekken ontstaan.
Meestal met een duidelijk voelbare kern die naar binnen groeit.
Likdoorns kunnen een branderig of stekend gevoel geven vooral bij druk of wrijving.
De huid rondom de likdoorn voelt ruw en hard aan en kan extra eeltvorming vertonen.
De huid rondom de likdoorn kan ontstoken raken en gevoelig zijn, vooral bij langdurige belasting.
In ernstige gevallen kan een likdoorn geïnfecteerd raken wat voor extra pijn en zwelling zorgt.
Voorkomen is altijd beter dan genezen. Onze specialisten geven persoonlijk advies over het dragen van goed schoeisel, voetverzorging en het verminderen van drukpunten om te voorkomen dat likdoorns ontstaan of terugkeren. Daarnaast kunnen we helpen bij het aanpassen van je looppatroon en het gebruik van beschermende hulpmiddelen zoals inlegzolen of speciale teenbeschermers.
Als een likdoorn al is gevormd, is een deskundige pedicurebehandeling de snelste en veiligste manier om ervan af te komen. Onze pedicure verwijdert de likdoorn zorgvuldig en pijnloos met gespecialiseerde technieken. Daarbij wordt niet alleen de harde kern weggehaald, maar wordt ook omliggend eelt behandeld om verdere drukplekken te voorkomen. Na de behandeling krijgt je huid de juiste verzorging om herstel te bevorderen.
In sommige gevallen kan een likdoorn diep in de huid zitten of steeds terugkomen, wat extra pijn en ongemak veroorzaakt. Voor deze ernstige gevallen bieden wij een intensievere behandeling, waarbij we gebruikmaken van specialistische technieken om de likdoorn grondig te verwijderen. Indien er sprake is van een terugkerend probleem of een onderliggende voetafwijking, kunnen we je doorverwijzen.
Ans Smits – Pedicure Uden
Niet nieuw in het vak, wel in Uden – nog plek en tijd voor jouw voeten!
Ans Smits – Pedicure Uden
Hoewel ze vaak door elkaar worden gehaald, is een eksteroog niet precies hetzelfde als een likdoorn. Een likdoorn ontstaat door druk of wrijving en heeft een harde kern, terwijl een eksteroog meestal zachter is en tussen de tenen voorkomt.